Tiszta Politika

Tiszta Politika

Harmadik világbeli állapotok Miskolcon

2018. július 04. - Máté Hanyecz

Sokszor érezzük úgy, hogy Magyarország és a tőle sokkal szegényebbnek vélt országok között, nincs is olyan nagy különbség. Elég a kórházainkra gondolni, vagy úgy általánosságban az egészségügy állapotára.Esetleg vethetünk egy pillantást az oktatási intézményeink állapotára, és akkor még ne is említsük a bennük zajló képzések minőségét, amely nem a tanárok hibájából alacsony színvonalú, hanem a logikátlan és korszerűtlen követelményrendszer miatt.

De talán nem is itt a legszembetűnőbb az elmaradottságunk, legalábbis ezekkel a problémákkal nem szembesül minden ember, minden nap. Ellenben az úthálózataink állapota minden nap szembejön velünk.

Igaz sokan már észre sem veszik mert megszokták, hogy gyakorlatilag szlalomozniuk kell az úton, ha nem akarnak komolyabb kárt tenni nehezen megvásárolt gépjárművükben.

Miskolcon, az ország egyik legnagyobb városában különösen siralmas az utak állapota. Ha egészen konkrét akarok lenni akkor nehéz megtenni 30 métert úgy, hogy ne kellene kikerülni legalább egy kátyút.

Persze vannak olyan helyek ahol még rosszabb a helyzet, szóval akkor a miskolciak ne is panaszkodjanak?

katyus_ut.jpg

Mert náluk legalább kacsák nem úszkálnak a gödrökben?

De bizony van okuk panaszkodni, mert Magyarország 3-4. legnagyobb városáról beszélünk, és igazán méltatlan, hogy járhatatlan harmadik világbeli utakon kell az embereknek közlekedni, annak ellenére, hogy fizetik az összes adót, amelyet elvileg az úthálózat fejlesztésére és karbantartására kellene felhasználni.

Néhány példa, hogy milyenek a miskolci útviszonyok:

Ezek a képek, Miskolc egyik viszonylag forgalmas lakóövezetében a 14-es körzetben készültek. Olyan 10 méteren belül 4 hatalmas kátyú keseríti meg minden nap az erre járók éltét. Sajnos nem egyedi esetről van szó, ez általánosan jellemző a város útjaira.

Összehasonlításképp itt egy fotó, egy Nigéria fővárosában elhelyezkedő útszakaszról.

nigeria.jpg

Ugye? Talán még jobb is..

Egy a közelben lévő másik utca, amely egy iskola mellett van így fest:

Nem régen, a körzet Fideszes képviselője, hatalmas felhajtások közepette egyirányúvá tette az utat, és rendkívüli örömmel számolt be róla a Minap is, elvégre ez egy igazi sikertörténet volt.hollosy.jpg

Arról Képviselő Úr és a sajtó is elfelejtett beszámolni, hogy ennek az intézkedésnek köszönhetőn a szomszédos párhuzamos utca, amelynek az egyik oldala gyakorlatilag parkolóként funkcionál, másfél-kétszeres forgalommal kell, hogy szembenézzen, mivel Diósgyőr felé csak azon az úton lehet haladni, ellenben a belváros irányába is közlekednek azon az úton, és a parkoló autók miatt a körülbelül 250-300 méteres útszakasz megtétele esetenként 5 percet is igénybe vesz.

Nyilván a megoldás egyszerű, a másik utcát az ellenező irányba kellett volna egyirányúvá tenni, de úgy látszik a lakók érdeke nem volt fontos.

hollosy2.jpg

Persze Hollósy képviselő Úr rettenetes büszkeséggel adta át ezt a hatalmas fejlesztést, de arról már nem szóltak a hírek, hogy mikor lesz járható az útszakasz, anélkül hogy szervizbe kellene utána vinnünk az autónkat.

Véleményem szerint, a miskolciak nem ilyen utakat érdemelnek, mert ők tisztességesen befizetik az adójukat, akkor elvárnánk, hogy azok tisztességesen a lakosok érdekei szerint legyenek felhasználva!

 

Képek forrása: minap, beol,

A bejegyzés trackback címe:

https://hanyeczmate.blog.hu/api/trackback/id/tr10014092309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása